Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

PERSONVERN

 

Personvernerklæring for Rufo                     oppdatert 01.11.2018

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Rufo samler inn og bruker personopplysninger.
Erklæringen gir informasjon om databehandling utført av Rufo og bestemmer formålet og virkemidlene for behandlingen samt databehandling vi gjør på vegne av våre kunder basert på deres instruksjoner.

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser og betjene deg som kunde.
Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, kontakt med kundeservice, markedsføring, informasjon, bokføring.
 

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.
Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

 

Om Rufo.no
Rufo.no eies og drives av Rufo AS med Org.nr 978 660 568. 
Nettstedet formål er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe Rufos produkter over internett, og å få de levert hjem.
Rufo AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.
Opplysninger som samles inn er det er kun Rufo med underleverandører som har tilgang til.

Hvor lagrer vi informasjon om deg - og hvor deler vi informasjon om deg med andre 
Opplysningene vi behandler er personlig identifiserbar (informasjon kan identifisere deg som enkeltperson), og ikke-personlig identifiserbar (informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet). 

Dette er informasjon som innhentes og behandles for å gi deg en god brukeropplevelse på vår nettside.

Opplysninger som innhentes kan registreres og lagres når du registrerer deg på www.rufo.no, når du er i kontakt med salg og support enten via e-post, telefon eller når du bruker våre tjenester.

Opplysninger som knytter seg til ditt kjøp vil være de personopplysningene du oppgir, slik som:
    - Navn,
 - Adresse, 
 - Telefonnummer, 
 - E-postadresse,
 - Eventuelt personnummer (kredittsjekk ved fakturabetaling)
Denne informasjonen innhentes og behandles for at vi skal kunne yte varer og tjenester til deg, samt håndtere eventuelle returnerte varer, og administrere din konto på våre nettsider (hvis du har opprettet en konto).

Dette er informasjon som vi er pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering.
Rufo AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov.
Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes. 

Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettleser som benyttes.
Rufo knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og cookies nedenfor).

Vår ehandelsplattform er levert av Mystore.no AS og data lagres i deres skytjenester hos Amazon Cloud Services(AWS) sitt datasenter i Irland.

 

Underleverandører
Rufo benytter seg også av tjenester levert av 3. Part. Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjon kan lagres:

 

Vipps:
Om en betaler med Vipps i nettbutikken) vil ditt telefonnummer sendes til Vipps for videre identifikasjon.

 

Klarna:
Om en betaler med Klarna i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.

 

Gsuite by Google:
Gsuite by Google benyttes blant annet til håndtering av e-post, dokumenter (G Disk). Informasjon lagres i disse systemene og e-postkorrespondanse eller dokumenter kan være lagret hos Gsuite by Google.

 

Zendesk:
Zendesk er vårt system for å håndtere e-post korrespondanse. Alle innkommende og utgående e-poster lagres hos Zendesk.

 

Mailmojo:
Maimojo benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailmojo.

 

Google Analytics:
Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

 

Tripletex AS:
Tripletex er vårt regnskapssystem og data nødvendig for bokføring lagres her. Typisk Navn/adresse/ordrer/faktura.

 

Adyen:
Om en betaler med Visa eller Mastercard i vår nettbutikk vil personlig informasjon som kortnummer sendes til Adyen for behandling av betalingen.

 

Logistra:
Logistra er vår leverandør av EDI-løsning. Når du handler i vår nettbutikk så vil informasjon som navn, telefonnummer og adresse deles med Logistra for utskrift av fraktbrev og transport-etiketter.

 

Bring:
Vi sender pakker med Bring og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

 

Postnord:
Vi sender pakker med Postnord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

 

 

Kommunikasjon gjennom e-post 
Som kunde vil du motta kunne motta e-post rundt ditt kundeforhold. F.eks vil vi sende deg e-post relatert til ordrer du har lagt inn, med sporingsnummer, glemt passord, informasjon rundt din kundekonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til.

Vi benytter også e-post til markedsføring og kommunikasjon. Som kunde av Rufo.no vil du med jevne mellomrom motta nyhetsbrev så fremst du har gitt et aktivt samtykke til det. Det er mulig å melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

 

 

Informasjon om bruk av informasjonskapsler
En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.

Vi bruker informasjonskapsler blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

 

 

Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester
Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv. Uten informasjonskapsler vil ikke en nettbutikk kunne fungere.

 

Bruk av Klarna Checkout
Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Klarna Checkout settes det informasjonskapsler fra Klarna. Mer informasjon på https://www.klarna.com/no/cookies/.

 

Google Analytics
Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

 

Google Adwords
Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

 

Facebook Pixel
Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

 

 

Samtykke til bruk av informasjonskapsler
I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

 

Formålet med informasjonen som behandles 
Formålet med informasjonen som innhentes er for å gi tilgang til våre produkter og tjenester, sende relevant informasjon, og for å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.
Videre behandles informasjon også for å forbedre våre produkter, tjenester og vår nettside.

 

De rettslige grunnlagene for behandling av dine opplysninger 
Samtykke
Rufo behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
Rufo behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse
Rufo behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet rufo.no. Dette for å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

Hvordan lagres/slettes informasjon 
Dersom Rufo ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig.

Kundekonto
Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

Arkivering av kundeopplysninger
Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Rufo.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personvernopplysninger
Rufo.no har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Kundeservice
Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

Dine rettigheter
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller slettes. Vi kan ikke slette opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende en e-post til mail@rufo.no.

 

Oppdatering og endringer
Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert eller endret. Når vi publiserer endringer i denne personvernerklæringen vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det foretas endringer av avgjørende betydning for denne erklæringen eller for hvordan vi behandler dine personopplysninger vil vi varsle deg. Varslingen skjer enten ved at vi publiserer en tydelig beskjed om endringene før de implementeres eller ved at vi sender deg et varsel direkte.

 

Kontaktinnformasjon
Ved spørsmål rundt vår personvernerklæring ta kontakt.
Vår kontaktinformasjon er:

E-post:
mail@rufo.no
Nettsted:
www.rufo.no

Rufo AS
Torvmyrane 13
6160 Hovdebygda 

Telefon:  (+47) 70 04 85 70
(Åpningstider: Mandag – fredag: 08.00 – 16.00)


  • Vis priser inkl eller eks mva

    Ink.mvaeks.mva
  • X